Scubaaaaa
Blijf op de hoogte en volg Marieke
08 Februari 2015 | Venezuela, Puerto La Cruz
Leuk hoor! In twee dagen tijd een boek van 195 blz lezen en we krijgen er nog een schriftelijke test van ook... Valt dat even tegen!
Om 7 uur pakken we de bus richting Puerto la Cruz en eigenlijk is dat elke keer weer een feestje. De bus is qua grote de helft als onze stadsbussen. In de bus wordt altijd salsa/ merengue muziek gedraaid, in de ene harder dan in de ander! De bus zit elke x weer volgepropt en ook de gangpaden staan vol! Alle ramen en deuren staan open en ook uit de deuren hangen de mensen. Na een paar km loopt er iemand door de bus, die bij iedereen geld ophaalt. 25 bolivar per rit, nog geen 15 cent in euro's! Als je de bus uit wil stappen roep je gewoon en de chauffeur stopt als het kan. Vervolgens rijdt hij weg (vaak zonder te kijken wat een hoop getoeter veroorzaakt) op naar de volgende stop. En ook al zit je met al die mensen als sardientjes in een blik... Níemand is chagrijnig!
Maar goed, rond 8 uur zijn we elke dag op de plaats waar we door onze boot om 08:15 opgehaald zouden worden, maar die elke dag rond 8:45 verschijnt. Dan varen we 10 minuten naar de duikschool, waar we onze spullen in orde maken, wetsuit aan, luchtflessen aansluiten... En dan gaan we het water op. De eerste dag waren wij de beginnelingen en de anderen op de boot hadden die dag hun examen. Dat gaat het zo dat zij eerst hun duik deden, toen voeren we naar een andere lokatie waar wij onze les kregen (de andere groep maakte in de tussentijd hun schriftelijk examen) dan lunch en dan hadden wij nog een duik. In de tijd dat wij zelf niet doken, pakten we gelijk weer onze boeken en hop! Aan de studie. Rond 18:30 waren we terug bij de logde, snel eten en weer aan de studie tot ik om 22:30 in slaap stortte.
Om 5:30 was ik wakker en hóp, weeeer aan de studie tm het ontbijt en de daarop volgende busrit!
Vandaag hadden wij onze tweede dag waarbij we zelfs achterover de boot afzijn gerold! We hebben twee duiken gedaan, de diepste 18 meter. Onder water... Zo diep... Wow! Veel vissen, zee egels en koraal gezien. De lionfish is toch wel heeeeel apart! Aangezien het in de les was mocht m'n actiecam het water niet in ivm mogelijke afleiding...jammerrrrr!
Tussen de duiken door uiteraard weer veel geleerd. Na de duikdag worden we weer afgezet in Puerto la Cruz waar een battle of the drums bezig is, kennelijk voor carnaval. Whoehooooeeee gaaf zeg! We kijken even maar moeten dan echt weer terug! Rond 19 uur komen we weer bij de lodge aan en ja hoor.... Wéér aan de studie (we missen zelfs de salsa-les!). Rond 23:00 stop ik er weer mee en nu lig ik in m'n hangmat. Morgen The Day!! Mocht ik gebruik kunnen maken van WiFi, hou ik jullie op de hoogte!
Maandag de Orinoco delta voor 6 dgn, waar we de onbewoonde wereld ingaan en opgegeten zullen worden door de muggen!
Chiao chicos en chicas!! Xx
08 Februari 2015 - 13:51
Anne, Wouter En Sara:
Heel veel plezier nog en succes met de test. Je kan het!!
Geniet en maak maar veel foto's.
XXXX -
08 Februari 2015 - 14:03
Mamar En Henk:
Wel een relaxte vakantie. Je komt er nog geleerder vandaan dan je al was. Voor het examen zal ik duimen. Je kunt het !
Als je terug bent kun je wel een salsales geven(ideetje fam. weekend?)
Geniet ! en inderdaad hopelijk veel foto's.
xxxxxxxxxx
08 Februari 2015 - 14:14
Monique:
Wel leuk druk zeg!!! knap dat je kunt studeren (zoooo veel en lang!) op vakantie! natuurlijk ga jij het examrn halen! heel veel succes vast ermee en geniet!!! xxx -
10 Februari 2015 - 02:52
Wieteke:
Zozo je hebt helemaal geen tijd om eens lekker te gapen daar zeg ;-)
Succes en have fun!! X -
10 Februari 2015 - 11:04
Just:
Hè Marieke. Wil je de antwoorden vast. Hahaha. Succes. Groetzzz Just -
11 Februari 2015 - 08:08
Nathalie:
Tuuuuuurlijk kan jij dat!!